Twee slangen waren aan het praten. Zegt de ene: Ik hoop dat ik niet giftig ben! Vraagt de andere: Hoezo? Nou, zegt die ene: Omdat ik op mijn tong gebeten heb!

Lies De meulenaere

Oma en Liesje zijn bij in speeltuin en oma waarschuwt Liesje: Niet koprollen hoor, want dan ziet iedereen je onderbroek. Oma moet even een boodschap doen en ziet als ze terug komt dat Liesje toch aan het koprollen is. Oma: Wat had ik nou gezegd, nu heeft iedereen je onderbroek gezien! Liesje: Nee hoor, ik heb mijn onderbroek uit gedaan!

Familie Braad

Er stonden twee koeien in de wei. Zei de één tegen de ander: Waarom zit je zo met je uier te schudden? Zegt de ander: Ik ben morgen jarig en ik zit alvast de slagroom te kloppen

Familie Koesen

Waarom staan er geen caravans in de  woestijn? Antwoord: Omdat kamelen geen trekhaak hebben.

Marco

Er zitten twee vliegen op een koeienvlaai. Zegt de ene vlieg tegen de ander: Ik weet nog een mop. Zegt de ander: Als het  maar geen vieze is, ik zit net te eten.

Esmee Pauwe

Een man beland in de woestijn. Na een paar dagen lopen en kruipen in de hitte staat er een kraampje midden in de woestijn. De man denkt 'drinken!' Staat er een kraampje dat dassen verkoopt. De man denkt: 'wat moet ik nou met een das? Zuchtend kruipt de man weer verder. Na een paar dagen kruipen komt de man een levensgroot hotel tegen, met fonteinen, barretjes en natuurlijk veel drinken. De man wil naturlijk naar binnen. Maar hij wordt tegengehouden door de portier die op een bordje wijst waarop staat: 'Zonder das geen toegang'

Van Sammy Star

Tijdens de aardrijkskundeles vraagt Jantje aan de meester of hij naar de wc mag. Na afloop van de les, zegt de meester.
Een half uur later vraagt de meester aan Jantje: Waar ligt de grote oceaan? Antwoord Jantje: Onder mijn stoel meneer!

Van Nicole Roelands

Er staan twee koeien in de stal. Zegt de ene koe: Het tocht hier. Zegt de andere koe: Ja, dat klopt de boer heeft het hek open laten staan!

Maurice van Gestel

Het is zwart-wit-zwart-wit-zwart-wit-wart-wit enz. Ra, ra wat is het?

Een pinguin die van de berg rolt!

's Morgens komt de meester de klas binnnen en zegt: 'Ik heb goed en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat jullie vandaag een halve dag les hebben.....' Alle kinderen zijn dolblij en klappen in hun handen van plezier. '....enne het slechte nieuws is dat dit pas vanmiddag is.'

Jos geeft de juf elke dag een dropje. Maar op een dag heeft hij geen drop. Vraagt de juf: Waar is mijn dropje? Antwoord Josje: Mijn konijn is dood!

Birol Genis